In dit artikel
Tafels oefenen
2 min. leestijd

Hoe help ik mijn kind bij het oefenen van de tafels?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leert jouw kind ook de tafels?

Leert jouw kind momenteel ook de maal- en deeltafels? En heb je het ook moeilijk om te weten hoe je dit nu het beste aanpakt? Ze vertellen ons allemaal dat de tafels heel vaak ingeoefend moeten worden, m.a.w.  dat dit ‘gedrild’ moet worden.  Maar hoe help ik mijn kind bij het oefenen van de tafels? In dit artikel proberen wij jullie hierin te begeleiden. 

Ook zoveel vragen bij het leren van de tafels?

‘De tafels moeten meer geoefend worden!’ Dit is een zin die je misschien al heel vaak zal gehoord hebben. Maar als ouder is het niet altijd eenvoudig om te weten waar en wat je kan vinden aan oefeningen. Je gaat wel eens opzoek op het internet, waar je een hele resem aan oefeningen vindt. Maar al snel komen er vragen naar boven: wat is nu een goede oefening, hoeveel kan ik er mijn kind van geven en zorg ik er niet voor dat mijn kind een afkeer krijgt van de tafels. 

‘De tafels moeten meer geoefend worden!’

Geen paniek, deze vragen komen heel vaak aan bod. Daarom bieden wij jullie enkele tips om de maal- en deeltafels gevarieerd te blijven oefenen. Met als doel dat jouw kind het terug leuk vindt om dit verder in te oefenen.

Help jouw kind op de juiste manier

De tafels kan je op verschillende manieren inoefenen, we sommen ze even voor jullie op: 

Als eerste hebben we de reeksoefeningen, dit zijn de standaard tafeloefeningen op een blad papier. Jouw kind kan zijn of haar tafels inoefenen door telkens het juiste antwoord op te schrijven. Zo heb je als ouder een zicht op het kunnen van jouw kind.

DIY leerspellen

Ten tweede hebben we de DIY leerspellen. Dit zijn zelfontworpen spelletjes om het leren van de tafels net dat tikkeltje leuker te maken. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat kinderen meer onthouden door iets te doen. 

Wij ontworpen volgende spelletjes voor jou: 

Met dit aanbod van spelletjes kan jouw kind urenlang speelplezier hebben met als doel de tafels prima onder de knie hebben. Klinkt goed, toch? 

Actief aan de slag

Als laatste kan je de tafels ook actief oefenen. Ben je buiten aan het voetballen? Wel pas de bal dan eens naar elkaar en zeg er telkens een maaltafel bij, waarbij de andere het antwoord moet roepen. Of heb je zin om even binnen te blijven en een liedje te zingen? Ga dan eens snel op youtube kijken, daar vind je allerlei tafelliedjes. Daarnaast zijn er ook heel wat leuke sites die tafelspelletjes aanbieden. (Hieronder kan u alvast een site terugvinden)

https://www.tafelsoefenen.nl/

Van proberen kan je leren

Het is dus van belang om jouw kind de tafels te laten oefenen. Maar het is nog belangrijker om dit op een goede en leuke manier te blijven doen zodat jouw kind er maar niet genoeg van krijgt. Veel speelplezier!

Hoe help ik mijn kind bij het oefenen van de tafels?

‘Mama, wanneer oefenen we de tafels nog eens?’

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Anderen bekeken ook
3 reacties
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen