In dit artikel
Tafelspel jungle speed
2 min. leestijd

Tafelspel jungle speed

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Zin om samen een spelletje te spelen en om het tempo van de tafels erin te combineren zonder dat jouw kind het door heeft? Leuk toch? Ben je benieuwd? Kijk dan zeker eens verder.

Wat heb ik nodig?

  • totem
  • kaartjes

Hoe ga ik te werk?

Je drukt de kaartjes af, tafel naar keuze (Wij raden jullie aan om deze 2x af te drukken, dit maakt het spel net iets leuker en spannender.)Je hebt de keuze om dit in kleur of zwart-wit te nemen. Indien je zwart-wit neemt, kan jouw kind zelf de kaarten nog een fijne kleur geven. Je knipt de kaartjes uit en verdeelt deze gelijk onder elkaar, zodat iedereen evenveel kaartjes heeft. Je plaatst de totem centraal in het midden op een manier waar iedereen goed bij kan.

Daarna leg je per speler de stapel kaarten met de oefeningen naar de tafel, iedereen kijkt dus naar blanco kaarten. De jongste speler mag als eerste een kaart omdraaien, vervolgens draait de volgende een kaart om en zo verder. Van zodra er iemand dezelfde kaart legt, moeten de 2 spelers waarvan hun kaart hetzelfde is zo snel mogelijk de totem grijpen. Degene die de totem niet kan grijpen krijgt de kaarten van de winnaar op dat moment en legt deze onderaan zijn stapel. Wanneer je de totem kan grijpen bij de kaart met Ello De Uil dan mag jij jouw stapel die open op tafel ligt, onder de totem leggen.

Ben je fout? Ben je iets te snel geweest en zijn de kaarten toch niet gelijk dan krijg je de kaarten van alle spelers die op dat moment open op tafel liggen + de kaarten van onder de totem.

Wanneer mag ik de totem nu grijpen?

  • als je dezelfde kaart hebt 
  • als je de oefening en de uitkomst hebt 
  • als je Ello de uil ziet.
tafelspel jungle speed grijp de totem

Pas op in het spel vind je ook de kaart met pijlen, dit betekent dat je mag veranderen van richting. De volgorde van de spelers is dus veranderd na het nemen van deze kaart.

tafelspel jungle speed andere richting

Wanneer ben ik gewonnen? 

Je speelt dit spel verder tot er iemand is die geen kaarten meer over heeft, dit is de winnaar van het spel. De anderen spelen verder tot er niemand nog kaarten over heeft. 

Veel speelplezier! 

De kaarten per tafel zijn te vinden via de link onderaan:

Materiaal downloaden

Instructievideo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Anderen bekeken ook
3 reacties
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen