In dit artikel
Tafelspel 4-op-een-rij
2 min. leestijd

Tafelspel 4-op-een-rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Waarschijnlijk ken je de klassieker 4 op een rij wel, aan de hand van dit spel verbonden we het leren van de tafels. Actief aan de slag gaan met het leren van de tafels werkt veel effectiever dan dit telkens op papier te noteren. Ook benieuwd? Kijk dan maar snel eens verder voor het 4 op een rij tafelspel.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • een 4-op-een-rij kaart
  • twee verschillende fiches
  • een dobbelsteen
  • twee pionnen (dit kan ook iets anders zijn bv. paperclips of knopen)

Materiaal

Hoe speel je het spel?

Vooraleer we het spel spelen, downloaden we de 4-op-een-rij-kaarten. Nadien kan je deze kaarten afdrukken, een leuke tip voor leuke kleurrijke kaarten? Druk deze dan af op gekleurd papier.

Wanneer jullie er eentje op de tafel hebben liggen en de fiches per kleur verdeeld zijn kan het spel beginnen. Om te weten welke speler mag beginnen, gooi je om beurt met de dobbelsteen. De speler met het hoogst aantal ogen mag beginnen.
Onderaan de 4-op-een-rij-kaart staat een rij getallen opgesomd, de speler die start kiest 2 getallen uit met de pionnen. Daarna vermenigvuldigd hij deze 2 getallen en zoekt de uitkomst op de kaart. Gevonden? Dan mag je jouw gekleurde fiche daar neerleggen.

Daarna is de andere speler aan de beurt, hij of zij mag 1 pion verschuiven van plaats en maakt opnieuw de vermenigvuldiging. Ook zoekt deze speler de uitkomst op de 4-op-een-rij-kaart, leg opnieuw jouw gekleurde fiche daar neer. Vind je jouw uitkomst niet? Dan kan je geen fiche leggen en is de beurt aan de andere speler.

Doe dit verder tot een speler van zijn gekleurde fiches er 4 op een rij heeft, dan is deze speler de winnaar van dit spel.

Veel speelplezier!

Instructievideo

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan zeker nog even de onderstaande video. Daarin leg ik je ook uit hoe je het spel kan spelen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen