In dit artikel
Blog Tafels Oefenen Met Dobble
2 min. leestijd

Tafels oefenen met DOBBLE

Wil je de tafels op een leuke en actieve manier inoefenen? Dan heb ik voor jou het razendsnelle spel waarbij je goed moet uitkijken, Dobble. Je kan dit spel samen met jouw kind spelen of jouw kind speelt het samen met andere vriendjes.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Dobble spel

Materiaal?

Tip: bij het afdrukken kan je kiezen naargelang de grootte hoeveel pagina’s je op een A4 neemt. Wil je ze bijvoorbeeld 10×10 cm neem er dan 2 op één blad, wil je ze 8×8 neem er dan vier op één blad.

Hoe speel je het spel?

Om dit spel te kunnen spelen moet je met minimum 2 spelers zijn, hoe meer spelers erbij komen hoe minder kaartjes elk heeft. (Je kan als ouder/leerkracht de kaarten gerust een 2de keer afdrukken, waardoor je een groter aantal kaarten hebt.)

Om het spel te starten verdeel je de kaarten eerlijk onder elkaar. Wanneer deze zijn uitgedeeld leg je jouw stapel kaarten met de tekst naar de tafel.

Vervolgens kan het spel starten. De eerste speler draait zijn kaart om, waarbij de volgende speler op zijn beurt ook een kaart omdraait. De spelers waarbij hun kaart met de zijde naar boven liggen zoeken bij elkaar gelijke oefeningen of een oefening met dezelfde uitkomst. De speler die als eerste dezelfde oefening ziet mag beide kaartjes bij zich houden.

Blog Dobble Voorbeeld1
Blog Dobble Voorbeeld

Roept een speler de foute uitkomst moet hij ook zijn kaart afgeven aan de andere speler, hij verliest dus het duel. Alle spelers blijven zo doorspelen tot een speler alle kaartjes heeft kunnen verdienen. Hij is uiteindelijk de winnaar.

Variatie: Op de kaarten staan ook afbeeldingen, je kan deze ook volgens hetzelfde principe van de oefeningen gerust laten meetellen in het spel.

Speel je dit spel ook? Laat mij gerust weten wat je van het spel vond door hieronder een reactie te plaatsen. Ik ben alvast heel benieuwd wie razendsnel is in dit spel!

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen