In dit artikel
De tafelspinner
2 min. leestijd

Speel mee met de Tafelspinner

Je hebt waarschijnlijk al kennis gemaakt met één van de tafelspelletjes. Deze spelletjes zijn speciaal gemaakt om kinderen verder uit te dagen of net voor dat tikkeltje extra inoefening. In dit artikel laat ik jullie kennis maken met de tafelspinner.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Tafelspinner + pijl
  • Steekkaart + speelkaart
  • 2 stiften
  • Splitpen

Materiaal

Hoe speel je het spel?

Voordat je de kinderen kan laten genieten van het spel, is het belangrijk om de spinner in elkaar te steken. Dit doe je door de splitpen door de pijl te prikken en nadien te bevestigen aan de spinner. Je kan gerust kiezen om hier wat karton onder te bevestigen of te lamineren voor de stevigheid.

Tafelspinner-materiaal-spelen
Tafelspinner materiaal

Wanneer je spinner in elkaar zit, kan je het spel starten. Je speelt dit spel per twee, om beurt draai je twee maal aan de spinner. Speler 1 kijkt op welke twee cijfers de pijl terecht kwam en zal vervolgens deze twee cijfers vermenigvuldigen. Uiteindelijk kruis je jouw uitkomst aan op de speelkaart. Na deze speelbeurt is speler 2 aan de beurt en vervolledigt dezelfde stappen als speler 1. Het spel eindigt wanneer één speler een rij vol heeft met zijn eigen kleur.

Als ouder of leerkracht kan je ervoor kiezen om de twee spelers elk één speelkaart te geven of één voor samen. Bij de laatste optie moeten de spelers er ook over nadenken waar ze hun getal aankruisen, waardoor het voor de tegenspeler moeilijker wordt om een volle rij te verkrijgen.

En? Wat denk je? Zin om dit spel eens uit te proberen? Ik geef je zeker geen ongelijk, alvast veel succes! Laat je hieronder even weten hoe jij en de kids het spel ervaren hebben?

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen