In dit artikel
Rekenen met ijsjes
< 1 min. leestijd

Rekenen tot 20 met ijsjes

Heeft je kind zin in een ijsje of toch liever even het rekenen tot 20 inoefenen? Via dit spel kan je als ouder de perfecte combinatie maken. Ik ontworp een spel waarbij kinderen het rekenen tot 20 inoefenen aan de hand van leuke prenten. Het spel waarbij je dus kan rekenen met ijsjes.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Bijlage ijsjes
  • Printer
  • Schaar

Materiaal

Hoe speel je het spel?

Het spel is zeer eenvoudig te spelen. Vooraleer je het spel start, knip je eerst alle hoorntjes en bollen ijs uit. Wanneer deze uitgeknipt zijn, kan je het spel starten.

Als eerste leg je alle kaarten open op de tafel. Het kind neemt om beurt een bolletje ijs en probeert het bijpassende horentje te vinden. Wanneer deze gevonden is, wordt die bovenop het hoorntje gelegd.

Je kan ervoor kiezen om je kind alleen te laten spelen of met meerdere spelers. Wanneer je met meerdere spelers speelt, leg je de bolletjes ijs omgekeerd op tafel. Om beurt draaien de spelers hun kaart om en proberen te zoeken naar het juiste antwoord/hoorntje. Wanneer het antwoord juist is, is dit 1 punt voor die speler. Degene met het meest aantal punten is de winnaar.

En? Zin om dit spel eens te proberen? Ik wens je er alvast heel veel plezier mee! Laat gerust hieronder even weten hoe jij en de kids het spel ervaren hebben.

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen