In dit artikel
Tafelspel olifant
2 min. leestijd

Olifanten tafelspel

Zin om met je kind actief aan de slag te gaan en is jouw kind ook zo een fan van dieren? Het olifanten tafelspel is een leuke en speelse manier om de tafels in te oefenen. Kijk hieronder even verder voor meer uitleg.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • sjabloon olifant
  • kartonnen bord
  • tafel flitskaarten

Materiaal

Hoe speel je het olifanten tafelspel?

Vooraleer het spel kan starten, download en druk je de flitskaarten van de tafels naar keuze af. Daarna teken je de olifant met zijn slurf en een aantal ringen op een stevig stuk karton. Wil je deze ook zo kleurrijk? Dan kan je jouw kind de olifant laten schilderen in de kleuren die ze zelf verkiezen.

Wanneer deze voorbereiding compleet is kan het spel beginnen. Maak een stapel van de flitskaarten en hang de olifant op een plaats waar je goed bij kan. Vervolgens mag de jongste speler starten, hij of zij neemt een kaart van de stapel. Los de oefening op, indien deze correct is mag de speler een ring nemen en deze proberen te werpen naar de slurf van de olifant. Indien het antwoord niet correct is, is de volgende speler aan de beurt.

Tafelspel olifant instructie

Wat als ik een ring rond de slurf gooi?

Als de oefening correct is opgelost mag de speler een poging wagen om een ring rond de slurf van de olifant te gooien. Als deze rond de slurf komt, heeft de speler één punt. Als de ring niet rond de slurf komt, is de beurt terug aan de andere speler. Wanneer je ringen op zijn of allemaal rond de slurf hangen, worden deze er af genomen. Op deze manier kan er verder gespeeld worden.

De winnaar van het spel?

Er is een winnaar in het spel als alle tafelkaartjes op zijn. De winnaar wordt benoemd volgens het aantal punten de spelers hebben, de speler met de meeste punten is gewonnen.

En? Wie durft het aan om dit spel eens te spelen? Laat ons zeker iets weten door onderaan een leuke reactie achter te laten.

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen