In dit artikel
Breuken estafette
2 min. leestijd

Breuken oefenen met estafette

Weet jouw kind ook geen blijf met alle soorten breuken? En wil je even actief aan de slag met breuken?

Met deze reden heb ik dit spel gemaakt, de breuken estafette. Een spel waarbij je moet nadenken, bewegen en vooral plezier maken bij het oefenen van de breuken.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • bijlage breuken
  • 4 potjes
  • gekleurd papier

Materiaal

Hoe speel je breuken estafette?

Dit spel is zeer eenvoudig te spelen, je kan ervoor kiezen om dit spel met 2 te spelen of in verschillende groepen. Vooraleer je kan starten met het spel, druk je de bijlage af. Speel je het spel met twee, dan druk je de drie pagina’s eitjes twee keer af, elk in een ander kleur. Speel je het liever met meerdere groepen? Dan druk je de drie pagina’s af naargelang het aantal groepen. Daarna kan je de eitjes uitknippen en lamineren indien gewenst.

eitjes breuken

Spelen met 2:

Hoe start ik nu het spel? Om te starten plaats je de drie potjes wat verderop het speelveld, daar plaats je ook de kaarten ‘stambreuken, gelijknamige breuken en gelijkwaardige breuken’ op. Ook zet je een potje waar de eitjes in zitten in het midden (tussen startlijn en de drie potjes) neer. Daarna staan beide spelers klaar, elke speler krijgt een bepaald kleur toegewezen.

Op het signaal lopen de spelers naar het midden en grijpen een eitje van hun eigen kleur, daarna lopen ze zo snel mogelijk naar het juiste potje waar het eitje hoort. Dit herhaal je tot de eitjes op zijn van een bepaalde speler.

Nadien kan je de potjes controleren met de correctiesleutel. De winnaar is degene met het meest aantal juiste eitjes in de potjes.

Spelen in groepen:

Hoe start ik nu het spel? Om te starten plaats je de drie potjes wat verderop het speelveld, daar plaats je ook de kaarten ‘stambreuken, gelijknamige breuken en gelijkwaardige breuken’ op. Ook zet je een potje waar de eitjes in zitten in het midden (tussen startlijn en de potjes) neer. Daarna staan de eerste spelers van elke groep klaar, elke groep krijgt een bepaald kleur toegewezen.

Op het signaal lopen de eerste spelers naar het midden en grijpen een eitje van hun eigen kleur, daarna lopen ze zo snel mogelijk naar het juiste potje waar het eitje hoort. Als dit gelukt is, lopen ze terug naar hun groep, zodat de volgende speler kan vertrekken. Dit herhaal je tot de eitjes op zijn van een bepaalde groep.

Nadien kan je de potjes controleren met de correctiesleutel. De winnaar is de groep met het meest aantal juiste eitjes in de potjes.

En krijg jij ook zin om de breuken eens op een andere manier te oefenen? Ik wens je er alvast veel plezier mee! Laat mij gerust hieronder in de reacties weten wat jij en de kids van het spel vonden.

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen