In dit artikel
Blog begin-en eindletter
2 min. leestijd

Begin- en eindletters met ijsjes

Heeft jouw kind even geen zin om de oefeningen neer te schrijven? Dan kan je het schrijven afwisselen met deze oefening. De ijsjes oefenen specifiek op de begin- en eindletters. Twijfelt jouw kind steeds of je de letter b/p of s/z, … moet schrijven? Dan kan je het juist spellen van woorden onmiddellijk oefenen aan de hand van het combinatiespel, een spel waarbij je de bollen ijs op het juiste hoorntje moet plaatsen.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Bijlage ijsjes
  • Printer
  • Schaar

Materiaal

Hoe speel je het spel?

Vooraleer je het spel kan starten, knip je alle hoorntjes en bollen ijs uit. Je kan ervoor kiezen om ze per groep te laten liggen en zo het spel te spelen. Indien je alles door elkaar legt, wordt het niveau van het spel wat moeilijker.

Na het knippen, kan het spel starten.

begin-en eindletter

Als eerste leg je alle bollen ijs met de tekst naar onder op tafel. Het kind neemt om beurt een bol ijs en probeert het bijpassende hoorntje te vinden. Wanneer het juiste hoorntje gevonden is, wordt die er bovenop gelegd. Indien je met meerdere spelers speelt, nemen de spelers om beurt een bol ijs. Wanneer het juist is, kan je er 1 punt aan koppelen. Indien er een fout antwoord is gegeven, legt de speler zijn bol ijs terug op de tafel en is de volgende speler aan de beurt. De speler met het meeste aantal punten is de winnaar.

Beleef nu veel plezier met het juist spellen van woorden en laat gerust iets weten hoe jij en de kids het spel ervaren hebben. Ik ben alvast benieuwd!

Anderen bekeken ook
Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Betere punten scoren op de tafeltoetsen?
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen

Download gratis ons tafel oefenboek “De Tafelkampioen” en start vandaag nog met het oefenen van de tafels.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen