In dit artikel
Artikelen in deze categorie:
Wat is het CLB?

Wat is het CLB?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Het centrum voor leerlingenbegeleiding, ook wel gekend onder de term CLB. Het CLB is een samengesteld team van artsen, psychologen, pedagogen, enz. 

Elke school heeft een nauwe samenwerking met het CLB om tijdens het schooljaar op terug te vallen. 

Wat houdt het CLB in? 

Het CLB helpt ons bij vragen over de leer- en leefontwikkeling van het kind en het sociaal functioneren (faalangsten, pesten, enz.).  Zij bieden kinderen, ouders en scholen gratis ondersteuning en advies waar nodig. 

Het CLB is ook wel beter gekend van het medisch onderzoek, waar kinderen met hun school aan deelnemen. Kinderen worden op deze dag op allerlei zaken onderzocht, dit gaat van de lichamelijke groei tot een vaccinatie tegen bepaalde kinderziektes. 

Als ouder of school kun je een vraag stellen aan het centrum en zullen zij helpen en ondersteuning bieden waar nodig. Zij werken dus vooral vraaggestuurd, het CLB zal dus niet uit zichzelf contact met jullie opnemen. 

Alle communicatie en eventuele ondersteuning verloopt steeds in overleg met alle betrokken partijen, als school en ouder ben je dus beide steeds op de hoogte van alle genomen maatregelen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Maak van jouw kind een echte tafelkampioen!
Download onze tafel oefenwerkbladen.
Tafel Werkbladen | Het e-book De Tafelkampioen